Medica Nutrition

Keto-κέικ πορτοκάλι 4:1

Υλικά
• 125γρ αλεύρι Ketocuisine
• 1 αυγό
• 100γρ γιαούρτι complet στραγγιστό 10% λιπαρά
• χυμό από ½ πορτοκάλι
• 57γρ μαργαρίνη (70% λιπαρά)
• ¼ κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
• λίγη βανίλια
• γλυκαντικό (πχ 1 κγ ή όσο επιθυμείτε)

Εκτέλεση
1. Χτυπάτε καλά το αυγό με το γλυκαντικό και προσθέτετε το βούτυρο.
2. Στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι, τον χυμό και στο τέλος λίγο λίγο το αλεύρι, τη σόδα και τη βανίλια.
3. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC σε μικρή φόρμα ή σε φορμάκια για μάφινς.

Θρεπτικά συστατικά
• Υδατάνθρακες; 18.95γρ
• Πρωτεΐνες: 18.1γρ
• Λίπος: 148.2γρ
• Ενέργεια: 1481kcal

Medica Nutrition

Keto-ζύμη τάρτας 4:1

Υλικά
• 88 g KetoCuisine
• 22 g Μαλακή μαργαρίνη (70% λιπαρά)
• 10 g Αλεύρι
• 8 ml Ελαιόλαδο
• 10 ml Νερό

Εκτέλεση
1.
Ζυγίζουμε με ακρίβεια το KetoCuisine και το κοινό αλεύρι, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη μοιρασμένη σε όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια. Αναμιγνύουμε με τα δάχτυλα ώσπου το μίγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό. Ζυμώνουμε ελαφρά, ώσπου η ζύμη να ομογενοποιηθεί και να μην κολλάει στα δάχτυλα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 20-30 λεπτά, σκεπασμένη με μεμβράνη.
2. Μοιράζουμε τη ζύμη σε δυο ίσα μέρη και τοποθετούμε σε δυο ατομικές ταρτιέρες. Tρυπάμε σποραδικά τις ζύμες με πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά στους 180οC. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας (βλέπε συνταγές).
3. Τοποθετούμε τη γέμιση στη τάρτα και ξαναψήνουμε, ώσπου να γίνει τραγανή η τάρτα και να ψηθεί η γέμιση.

2 μερίδες (2 ατομικές τάρτες),  437kcal/μερίδα

  • Σελίδα 1 of 2
  • 1
  • 2

Η πιο προηγμένη επιλογή στην ειδική δίαιτα