Φρέσκο ζυμωτό ψωμί

 

Αφράτο, ζυμωτό ψωμί, ιδανικό για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη από τη διατροφή τους.

Απολαύσετε το φρεσκοψημένο και τραγανό!

 

 


Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα(ες) και 30 λεπτά

Μερίδες: 1kg ψωμί

Συνταγές χωρίς γλουτένη - Φρέσκο ζυμωτό ψωμί
  • 500g Harisin αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8g μαγιά
  • 440ml χλιαρό νερό
  • 5g αλάτι (~1 κουταλάκι του γλυκού)
  • 40g ελαιόλαδο, σε θερμοκρασία δωματίου
  1. Τοποθετείστε το αλεύρι σε ένα μπoλ, προσθέστε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
  2. Σε ένα δοχείο ανακατέψτε το χλιαρό νερό (θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 40ºC) με το αλάτι και προσθέστε τα στο μίγμα.
  3. Ζυμώστε για περίπου 5 λεπτά (με τα χέρια σας ή με ηλεκτρικό αναδευτήρα), μέχρι το ζυμάρι να ομογενοποιηθεί.
  4. Βουτυρώστε και αλευρώστε με Harisin αλεύρι για όλες τις χρήσεις μια φόρμα ψησίματος μεγέθους περίπου 20x10cm και τοποθετήστε τη ζύμη. Η ποσότητα της ζύμης θα πρέπει να γεμίσει τη φόρμα περίπου έως τη μέση.
  5. Καλύψτε τη φόρμα ψησίματος με μια νωπή πετσέτα και αφήστε το ζυμάρι να «ξεκουραστεί» για περίπου 30 λεπτά σε ζεστό μέρος (37ºC). Η ζύμη θα πρέπει να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  6. Τοποθετείστε τη φόρμα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε το ψωμί στους 200ºC για 20–30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα χρυσαφί και να σχηματιστεί κρούστα.
  7. Αφαιρέστε το ψωμί από τον φούρνο, αφήστε το να κρυώσει καλά και σερβίρετε.

 

 Διατροφική συμβουλή: Τοποθετείστε το ψωμί στην κατάξυψη, αφού κρυώσει, και διατηρείστε το για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Eshop
Sanavi - Αλεύρι Harisin για όλες τις χρήσεις
Sanavi

Αλεύρι Harisin για όλες τις χρήσεις

Αναλυτικά €3.99