Μουσακάς

Ο αγαπημένος μας μουσακάς .. τώρα χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη!

Προσθέστε τα αγαπημένα σας λαχανικά και δημιουργήστε την δική σας συνταγή. Καλή μας όρεξη! 

 


Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά

Μερίδες: 4

Συνταγές χαμηλές σε πρωτεΐνη - Μουσακάς
  • 400g μελιτζάνες, κομμένες σε ροδέλες πάχους 0,5cm
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 400g ψιλοκομμένη ντομάτα (στραγγισμένη)
  • 50g τοματοπολτό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 300g αγκινάρες, χωρίς φλούδα και κομμένες σε φέτες
  • 350ml Prozero (θα χρειαστεί λίγο παραπάνω για το μείγμα με το κορν φλάουρ)
  • 70g βούτυρο
  • 2 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 100g τυρί Viofree, τριμμένο 
  1. Σε ένα τηγάνι προσθέστε τις ροδέλες μελιτζάνας και το ελαιόλαδο και τηγανίστε για 2 λεπτά κάθε πλευρά. Αφαιρέστε και τοποθετείστε τις μελιτζάνες σε ένα πιάτο. 
  2. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέστε τον τοματοπολτό και τηγανίστε για 5 λεπτά. Προσθέστε την ψιλοκομμένη ντομάτα και την κανέλα και μαγειρέψτε για επιπλέον 5 λεπτά. 
  3. Προσθέστε τις ροδέλλες μελιτζάνας και μαγειρέψτε επιπλέον 5-10 λεπτά. Αφαιρέστε την κανέλα και μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μικρό ταψί (40cm x 27cm). Προσθέστε τον μαϊντανό. 
  4. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180oC.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε νερό και τις αγκινάρες και σιγοβράστε για 8-10 λεπτά έως ότου μαλακώσουν. 
  6. Στραγγίστε τις αγκινάρες και απλώστε τις φέτες στο ταψί πάνω από τις μελιτζάνες. 
  7. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε το Prozero και το βούτυρο. Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το βούτυρο να λιώσει. 
  8. Σε ένα μπωλ ανακατέψτε το κορν φλάουρ με λίγο Prozero μέχρι να έχετε ένα λείο και απαλό μείγμα. Ρίξτε το μείγμα στο κατσαρολάκι και ζεστάνετε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πήξει.
  9. Μόλις το μείγμα είναι παχύρευστο προσθέστε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και την μισή ποσότητα από το τυρί. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί. 
  10. Προσθέστε το μείγμα στο ταψί πάνω από τις αγκινάρες και στη συνέχεια προσθέστε από επάνω το υπόλοιπο τυρί Violife. 
  11. Τοποθετήστε στον φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να χρυσαφίσει.

 

* Το Prozero είναι Τρόφιμο για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς και θα πρέπει να χρησιμοποιείται υπό ιατρική παρακολούθηση. 
Vitaflo, Nestle Health Science - ProZero™
Vitaflo, Nestle Health Science

ProZero™

Αναλυτικά