Μανιτάρια στιφάδο
Φτιάξτε ένα νόστιμο πιάτο χαμηλό σε πρωτεΐνη με μανιτάρια, γλυκοπατάτα, κολοκυθάκι, καρότο και κολοκύθα για ένα τέλειο ορεκτικό ή κυρίως γεύμα!
Συνταγές χαμηλές σε πρωτεΐνη
Χρόνος Εκτέλεσης: 45 λεπτά
Μερίδες: 2
- 1κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- ½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 καρότο, κομμένο
- 1 παστινάκι, κομμένο
- 50g μανιτάρια
- ½ γλυκοπατάτα, κομμένη
- 50g κολοκύθα, κομμένη
- 1 κολοκυθάκι, κομμένο
- 1κ.σ. πουρέ ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ κ.γ. θυμάρι
- 50ml ζωμό λαχανικών
- 50ml ProZero
- 2κ.σ. κορν φλάουρ
- Αλάτι και πιπέρι
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι & σκόρδο, το καρότο, το παστινάκι, τα μανιτάρια, το κολοκυθάκι, τη γλυκοπατάτα και την κολοκύθα και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
- Προσθέστε τον πουρέ ντομάτας, τη δάφνη και το θυμάρι και μαγειρέψτε για επιπλέον 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και το ProΖero και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Τέλος, προσθέστε το κορν φλάουρ και ανακατέψτε καλά μέχρι να πήξει ο ζωμός.
- Βάλτε αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά).
- Το στιφάδο μανιταριών είναι έτοιμο! Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο ή μπωλ.