Ψωμάκια - Πιτσάκια
O σεφ Neil μας προτείνει τα πιο γευστικά γεμιστά ψωμάκια - πιτσάκια!
Συνδυάστε τα με σαλάτα ή βραστά λαχανικά.
Συνταγές χαμηλές σε πρωτεΐνη
Χρόνος Εκτέλεσης: 55 λεπτά
Μερίδες: 4 μερίδες
Για τη ζύμη:
- 200ml ProZero
- 160ml ζεστό νερό
- 6g ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. πουρέ ντομάτας
- 10g ψύλλιο σκόνη
- 500g αλεύρι χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι (προαιρετικά)
Για τη γέμιση:
- 4 ντοματίνια, κομμένα
- 100g τυρί μοτσαρέλα Violife
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη
- 80g φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μπαχαρικά της επιλογής σας (προαιρετικά)
- Σε ένα μπολ προσθέστε το ProZero, το ζεστό νερό, τη μαγιά, το ψύλλιο και τον πουρέ ντομάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αφήστε το μίγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Προσθέστε το αλεύρι χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και το ελαιόλαδο, ανακατέψτε με το χέρι και ζυμώστε για 2 λεπτά.
- Αφήστε το ζυμάρι να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
- Αφού το ζυμάρι φουσκώσει: πασπαλίστε τα χέρια μας με λίγο αλεύρι και χωρίστε τη ζύμη σε 20 μικρά μπαλάκια.
- Με έναν πλάστη ανοίξτε κάθε μπαλάκι σε σχήμα κύκλου (διαμέτρου 10 εκ.).
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη γέμιση. Προσθέστε 1 κ.σ. από τη γέμιση σε κάθε κύκλο ζύμης και κλείστε τις άκρες ώστε να δημιουργηθεί ένα γεμιστό μπαλάκι ζύμης.
- Τοποθετήστε τα με τη λεία πλευρά τους προς τα επάνω, σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Αλείψτε τα ζυμαράκια με ελαιόλαδο και ψήστε για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο και... καλή σας όρεξη!