Τάρτα κολοκύθας

 

Το κατ' εξοχήν φθινοπωρινό γλύκισμα... η γλυκιά τάρτα κολοκύθας!

Βάση αρωματικής τάρτας και γέμιση κρέμας κολοκύθας αρωματισμένη με μπαχαρικά. 

 


Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα(ες) και 10 λεπτά

Μερίδες: 1 τάρτα

Συνταγές χαμηλές σε πρωτεΐνη - Τάρτα κολοκύθας

Για τη ζύμη:

  • 250g αλεύρι χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη
  • 125g μαλακή μαργαρίνη
  • 30g ζάχαρη
  • 50ml νερό

 

Για τη γέμιση:

  • 150g κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. Golden syrup (Χρυσό σιρόπι)
  • 20g βούτυρο
  • 50g ζάχαρη
  • 50g μαλακή μαργαρίνη
  • 120g αλεύρι χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 75ml ProZero
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. Mevalia υποκατάστατο αυγού
  • 75g Haribo Chamallows marshmallows
  • 1 κ.γ. κανέλα και μοσχοκάρυδο

 

* Θα χρειαστείτε μία φόρμα για τάρτα

  1. Για τη ζύμη: σε ένα μπολ προσθέστε τη ζάχαρη, το αλεύρι χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και τη μαργαρίνη και ανακατέψτε με το χέρι μέχρι το μείγμα να θυμίζει τριμμένη φρυγανιά.
  2. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα ζύμης.
  3. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. 
  4. Πασπαλίστε μία καθαρή επιφάνεια με αλεύρι χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και ζυμώστε τη ζύμη για ένα λεπτό στην επιφάνεια εργασίας, μέχρι να γίνει λεία. 
  5. Με έναν πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε στρόγγυλο σχήμα και τοποθετήστε την στη φόρμα τάρτας. Πιέστε με τα δάχτυλά σας ώστε η ζύμη να κολλήσει καλά στη φόρμα. Κόψτε με το μαχαίρι τη ζύμη που μπορεί να προεξέχει από τη φόρμα.
  6. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. 
  7. Για τη γέμιση: σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε την κολοκύθα, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, το golden syrup και το βούτυρο και μαγειρέψτε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  8. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  9. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. 
  10. Προσθέστε το αλεύρι χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και το baking powder και ανακατέψτε με τα δάχτυλά σας.
  11. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το ProZero, το Mevalia υποκατάστατο αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας. 
  12. Προσθέστε το υγρό μείγμα με το ProZero στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  13. Τέλος, προσθέστε το μείγμα με την κολοκύθα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  14. Τοποθετήστε όμορφα πάνω από τη βάση ζύμης τα marshmallows. 
  15. Ρίξτε τη γέμιση από επάνω και ψήστε την τάρτα στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά. 
  16. Αφαιρέστε την τάρτα από τον φούρνο και αφήστε την να κρυώσει. 
  17. Σερβίρετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα (προαιρετικά). 

 

* Το Prozero και το Mevalia υποκατάστατο αυγού είναι Τρόφιμα για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται υπό ιατρική παρακολούθηση. 
Vitaflo, Nestle Health Science - ProZero™
Vitaflo, Nestle Health Science

ProZero™

Αναλυτικά
Vitaflo, Nestle Health Science - Mevalia Egg Replacer
Vitaflo, Nestle Health Science

Mevalia Egg Replacer

Αναλυτικά