Ψωμάκια Μπριός (Brioche)
Tα ψωμάκια μπριός είναι ό,τι πρέπει για να φτιάξετε αφράτα σάντουιτς με φρέσκα υλικά, αλλά και λαχταριστά χορτοφαγικά burgers, ενώ ταιριάζουν πολύ και στο πρωινό.
Συνταγές χαμηλές σε πρωτεΐνη
Χρόνος Εκτέλεσης: 55 λεπτά
Μερίδες: 8 ψωμάκια brioche
- 260ml ProZero, σε θερμοκρασία δωματίου
- 7g ξηρή μαγιά
- 380g Mevalia Bread Mix
- 60g καστανή ζάχαρη
- 4g αλάτι
- 70ml ελαιόλαδο
- 15g βούτυρο, λιωμένο
- Σε ένα μικρό ποτήρι ανακατέψτε τη μαγιά με το ProZero. Αφήστε το μείγμα για 5 λεπτά.
- Στο μπωλ του μίξερ προσθέστε το αλεύρι Mevalia Bread Mix, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Ανακατέψτε (με το γάντζο) σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέστε το ελαιόλαδο.
- Σταδιακά προσθέστε το μείγμα της μαγιάς με το ProZero και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Δυμανώστε το μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα και χτυπήστε για 5-10 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα ζύμης.
- Τοποθετήστε τη μπάλα ζύμης σε ένα μπωλ. Σκεπάστε το με μεμβράνη και αφήστε το σε ζεστό μέρος για 1,5-2 ώρες, μέχρι η ζύμη να φουσκώσει.
- Στη συνέχεια βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά - 1 ώρα.
- Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και τοποθετήστε την στον πάγκο εργασίας (αφού τον πασπαλίσετε με λίγο Mevalia Bread Mix).
- Χωρίστε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη και σχηματίστε συνολικά 6 μπαλάκια. Τοποθετήστε κάθε μπαλάκι σε λαδωμένη φόρμα για ψωμί.
- Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για επιπλέον 1-1,5 ώρα και στη συνέχεια προσθέστε από επάνω το λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο μαγειρικής.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα και στη συνέχεια ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι τα brioche να χρυσαφίσουν.