Μελιτζάνες φούρνου με τυρί
Μελιτζάνες με ιταλικό αέρα.. στον φούρνο με τυρί και ντοματίνια!
Συνταγές χαμηλές σε πρωτεΐνη
Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα(ες) και 10 λεπτά
Μερίδες: 2 μερίδες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ξιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 12 ντοματίνια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- ½ ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 100ml ντομάτα πασσάτα
- 80g Mevalia Bread Mix
- 20ml ProZero
- 50g φρυγανιά (από ψωμί χαμηλό σε πρωτεΐνη)
- 1 μελιτζάνα, κομμένη σε ροδέλες
- 40g τυρί Violife, τριμμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ντοματίνια, τον βασιλικό και τη ρίγανη.
- Τηγανίστε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τη ντομάτα πασσάτα και σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Απομακρύνεται από το μάτι όταν είναι έτοιμο.
- Σε τρία διαφορετικά μπωλ προσθέστε το Mevalia Bread Mix, το ProZero και την τριμμένη φρυγανιά (από ψωμί χαμηλό σε πρωτεΐνη). Βουτήξτε κάθε ροδέλα μελιτζάνας πρώτα στο Mevalia Bread Mix, στη συνέχεια στο μπωλ με το ProZero και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.
- Με ένα κουτάλι, βάλτε τις ροδέλες επάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στον φούρνο (στους 180°C) για 10-15 λεπτά.
- Βγάλτε τις μελιτζάνες από τον φούρνο, επάνω σε μία χαρτοπετσέτα.
- Σε ένα ταψί πυρέξ προσθέστε στον πάτο τη σάλτσα ντομάτας και βάλτε από επάνω τις μελιτζάνες.
- Στη συνέχεια προσθέστε το τριμμένο τυρί Violife και ψήστε στο γκριλ για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά).